Vanaf 2018 ging het wijkwerken van start, als opvolger van het vroegere PWA. Met het wijkwerken wil de Vlaamse Overheid werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring laten opdoen.
Het wijkwerken maakt integraal deel uit van het lokaal sociaal tewerkstellingsbeleid, georganiseerd door de interlokale projectvereniging 'Bijzig' (voorheen 'wijkwerken Haspengouw'), bestaande uit 8 steden en gemeenten: Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Heers, Wellen, Alken, Kortessem en Borgloon.
Deze interlokale vereniging groeide op enkele jaren tijd van louter wijkwerk organisator tot een koepelvereniging voor alle werkgerelateerde thema's voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. 'Bijzig' voert de opdrachten uit die door de Vlaamse overheid aan de lokale besturen worden toebedeeld. In die hoedanigheid vervult ze de 'regierol sociale economie en werk' voor de regio, organiseerde ze de gemeenschapsdienst, geeft ze vorm aan de nieuwe lokale partnerschappen binnen het Europees Sociaal Fonds en ondersteunt ze de OCMW's op vlak van activeringsbeleid.
Jaarlijks wordt de rekening en het activiteitenverslag ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad, alsook het jaarlijks attest van de accountant. De vaststelling van de rekening door de accountant vond plaats in de vergadering van 14 maart 2024. Ook het activiteitenverslag, de rekening van 2023 en het attest van de boekhouder worden als bijlage toegevoegd.
Het decreet van 7 juli 2017 betreffende het wijkwerken en diverse bepalingen in het kader van de 6de staatshervorming.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2017 betreffende wijkwerken.
De raad keurt de rekening 2023, het activiteitenverslag en het verslag van de accountant van de projectvereniging Bijzig goed.